Hogescholen voeren campagne tegen bezuinigingen en ‘Voor de toekomst van Nederland’
Corporate

Hogescholen voeren campagne tegen bezuinigingen en ‘Voor de toekomst van Nederland’

Leestijd Minuten

Alle 36 hogescholen lanceren vandaag de landelijke campagne ‘Ik maak bezwaar tegen de bezuinigingen op het hbo - Voor de toekomst van Nederland’. Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen: "Hogescholen zijn bij uitstek de plek om mensen snel en effectief voor te bereiden op de arbeidsmarkt, ook voor beroepen waarin tekorten zijn, zoals in het onderwijs, de techniek en de gezondheidszorg. Hogescholen zorgen voor kennis en innovatie in de regio. De plannen van het kabinet doorkruisen dat. Daarom komen wij stevig in actie tegen de kabinetsplannen."

De campagne is een vervolg op de acties die hogescholen in heel Nederland hebben gevoerd tijdens de opening van het hogeschooljaar 2024-2025. Samen met de Vereniging Hogescholen pleiten zij onafgebroken bij de politiek  tegen de bezuinigingsplannen. Het doel van deze campagne blijft dan ook om de aangekondigde bezuinigingen op het hbo (zoals de langstudeerboete en de terugdringing van de internationalisering) bij het kabinet van tafel te krijgen én om ervoor te zorgen dat er genoeg middelen blijven voor praktijkgericht onderzoek.  

Actie 'Ik sta voor het hbo'

Wij maken bezwaar! 

De campagne richt zich in de eerste plaats tegen de aangekondigde langstudeerboete. In aanloop naar de begrotingsbehandeling van het ministerie van OCW eind november roepen we studenten, docenten, onderzoekers en bestuurders op om massaal bezwaar te maken tegen de langstudeerboete met hun persoonlijke reden. De centrale boodschap: ‘Wij laten ons niet zomaar onrechtvaardig beboeten. Maak daarom met ons bezwaar tegen de langstudeerboete, voor de toekomst van Nederland! Laat je horen en maak bezwaar met jouw persoonlijke reden om wellicht langer over je studie te doen, want wat de reden ook is: langer studeren is géén overtreding.’ 

Wil jij ook bezwaar maken tegen de langstudeerboete of tegen een andere bezuiniging op het hoger onderwijs? Ga naar www.voordetoekomstvannederland.nl en laat je stem horen! 

Gerelateerde artikelen

Hogeschool Saxion wint Pro-motor Award 2024 met robotinspectie gasleidingen Onderzoek

Hogeschool Saxion wint Pro-motor Award 2024 met robotinspectie gasleidingen

16 oktober 2024
Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Studentenleven

Afscheidscolumn Kiki: terugkijken op zes bijzondere artikelen

09 oktober 2024
Comeniusbeurs 2024 Deventer Onderwijs

Yvonne Kerkhof en Nitie Mardjan ontvangen Comeniusbeurs voor het ontwikkelen van innovatief onderwijs