Hoe Elif met haar team werkte aan een slimmer leerplatform voor studenten Zorg & Welzijn
Elif Taşdelen, 21 jaar en inmiddels afgestudeerd in Gezondheid & Technologie, werkte samen met zes andere studenten aan haar Smart Solutions-project. Dit project draaide om EUVECA, een platform met leeractiviteiten voor professionals in de zorg- en welzijnssector in Europa. De studenten schreven als eindproduct een aanbeveling voor ontwikkelaars, zodat studenten Zorg & Welzijn straks beter voorbereid zijn op de praktijk en hun leeractiviteiten beter aansluiten op hun behoeften.
Hoi Elif, hoe was het om te werken in een multidisciplinair team?
"Superleuk! We hadden een team van zes mensen met verschillende achtergronden, wat voor een interessante dynamiek zorgde. Iedereen had zijn eigen expertise, van Verpleegkunde tot Technische Informatica. In het begin dacht ik dat dit zou kunnen botsen, maar het bleek juist een voordeel. Lois, die Fashion & Textile Technologies studeerde, had bijvoorbeeld geen directe raakvlakken met de zorg, maar juist haar frisse perspectief leverde waardevolle ideeën op. Omdat het in ons project veel draaide om de mening van studenten, was het al waardevol om simpelweg student te zijn en deze inzichten te delen.”
Wat was het meest verrassende aan deze samenwerking?
"Onze opdrachtgever was Marloes Bults van EUVECA. Zij was enorm enthousiast en had veel ideeën, wat inspirerend maar soms ook overweldigend was. We wilden graag aan alle verwachtingen voldoen, maar hebben uiteindelijk gekozen om ons te focussen op één duidelijke aanbeveling. We waren genomineerd voor het beste Smart Solutions-project en kregen als cadeau een tas, waarop we allemaal onze namen hebben geschreven. Dat was een mooie afsluiting van een intensieve samenwerking."
Wat was jullie eindproduct en hoe kwam dit tot stand?
"Omdat er geen bestaande website was, moesten we creatief zijn. We stelden een aanbeveling op voor de ontwikkeling van leeractiviteiten en maakten een video waarin een door AI gegenereerde dokter en verpleegkundige uitleg geven in een medische setting. Dit maakte het visueel aantrekkelijk en relevant voor de zorgsector. De Creative Business-studenten brachten hier veel creativiteit in, terwijl Dave, de Technische Informatica-student, hielp met de technische realisatie."

Elif Taşdelen: "Omdat het in ons project veel draaide om de mening van studenten, was het al waardevol om simpelweg student te zijn en deze inzichten te delen."
Wat was jullie grootste uitdaging en hoe hebben jullie die opgelost?
"Er waren veel ideeën, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om ons op één ding te focussen, zodat het eindresultaat beter werd. Daarnaast hadden we een diverse groep qua persoonlijkheden. Sommige teamleden waren extravert en durfden meteen hun mening te geven, terwijl anderen terughoudender waren. Dit vulde elkaar juist goed aan. Zo was er iemand die in het begin niet durfde te presenteren, maar door de steun van de groep het uiteindelijk tóch deed."
Denk je dat deze ervaring je zal helpen in je verdere carrière?
"Zeker! Ik werk nu buiten de zorg en heb veel te maken met verschillende disciplines. Dit project heeft me geleerd hoe je met diverse achtergronden samenwerkt en communiceert. In het werkveld kun je je collega’s niet uitkiezen, dus het is belangrijk om flexibel te zijn en goed samen te werken met mensen die een heel andere expertise hebben dan jij."
Het Smart Solutions-projectteam bestond uit:
Gezondheid & Technologie - Elif Taşdelen
Creative Business - Pip ten Velde & Julia Brink
Fashion & Textile Technologies - Lois Maarseveen
Verpleegkunde - Evi Ruinemans
Technische Informatica - Dave Huinink
Forensisch Onderzoek - Britt de Boer
Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek - Tanja Dikken