Data Driven Innovation
Ons lectoraat is actief in het domein van computational social science, met diepgaande kennis van data, statistiek, sociale wetenschappen en digitalisering.
We streven ernaar om sociale fenomenen te begrijpen en praktische inzichten en tools te ontwikkelen die organisaties, beleidsmakers en individuen helpen bij het nemen van datagedreven beslissingen en het versnellen van digitale transformatie.
Onze expertises
Kunstmatige intelligentie en machine learning
We ontwikkelen en implementeren geavanceerde voorspellende modellen en datagedreven decision supportive systemen. We bieden praktische workshops en trainingsprogramma's aan om digitale vaardigheden te verbeteren. Daarbij ligt de focus op data-analyse, statistiek, kunstmatige intelligentie en machine learning. We ondersteunen bij de ontwikkeling van self learning systemen die autonoom beslissingen kunnen nemen. Deze systemen leveren actionable insights op voor diverse toepassingen.
Data-analyse en predictieve modellen
Transformeer gegevens in waardevolle inzichten. Met onze expertise in data-analyse en predictieve modellen identificeren we trends en patronen die strategische beslissingen ondersteunen en toekomstig succes mogelijk maken. Onze onderzoekers analyseren complexe data met geavanceerde technieken en ontwikkelen voorspellende modellen. Onze visualisaties maken inzichten uit data toegankelijk en ondersteunen betere beslissingen.
Digitale vaardigheden
We bieden gespecialiseerde trainingen en ondersteuning om digitale vaardigheden te optimaliseren. We bereiden medewerkers en studenten voor op een toekomst waarin data-analyse en digitale tools essentieel zijn. Onze programma's gaan bijvoorbeeld over datavisualisatie en kunstmatige intelligentie (AI), en zijn afgestemd op specifieke behoeften.
Samenwerken of vragen?
Neem contact met ons op.
Antje Kollenhof-van Dijk
Onze focus
Onze focus ligt op het bevorderen van datagedreven innovatie en digitale transformatie. Dat doen we door middel van onderzoek en praktische toepassingen, binnen een aantal onderzoekslijnen.
Digitale innovatie in regionale ecosystemen
Deze onderzoekslijn richt zich op het bevorderen van datagedreven innovatie binnen regionale contexten. We onderzoeken hoe digitalisering kan bijdragen aan regionale economische groei, door het optimaliseren van processen en het stimuleren van innovatie. Onze onderzoekers passen datagedreven technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning toe om regionale uitdagingen aan te pakken en kansen te identificeren. Door inzicht te bieden in digitale transformaties helpen we regionale organisaties, beleidsmakers en instellingen hun prestaties te verbeteren en zich aan te passen aan een steeds veranderende digitale wereld.
Gedragsanalyse en digitale transformatie
Deze onderzoekslijn richt zich op het begrijpen van individueel en organisatorisch gedrag door middel van geavanceerde data-analyse en statistische technieken. We ontwikkelen datagedreven inzichten en interventies om processen en besluitvorming te verbeteren. We focussen op het analyseren van gedragingen en sociale fenomenen binnen organisaties en gemeenschappen, het ontwikkelen van voorspellende modellen en datagedreven inzichten, en het ondersteunen van technologie-implementatie om gedragsverandering te bevorderen. Dit helpt organisaties en individuen beter voorbereid te zijn op toekomstige uitdagingen.
Digitale vaardigheden voor innovatie
Digitale vaardigheden zijn cruciaal voor datagedreven innovatie. Deze onderzoekslijn richt zich op het begrijpen, ontwikkelen en bevorderen van digitale vaardigheden die nodig zijn voor effectieve datagedreven innovatie in verschillende contexten. We versterken vaardigheden in data-analyse, statistiek en AI, en ontwikkelen een datagedreven mindset en cultuur waarbij data-inzichten actief worden betrokken bij besluitvorming en innovatie. Door samenwerking en kennisdeling stimuleren we een innovatief en datagedreven klimaat, waardoor organisaties en individuen beter voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen.
Gerelateerd nieuws
Hoe kunnen we samenwerken?
We werken samen met bedrijven en publieke instellingen. Samenwerken met ons kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan gezamenlijke onderzoeksprojecten, stageplaatsen aan te bieden voor studenten en door gebruik te maken van onze expertise in data-analyse, machine learning en digitalisering. We bieden op maat gemaakte adviestrajecten en trainingsprogramma’s aan, en werken samen aan het ontwikkelen en implementeren van innovatieve oplossingen. Samen kunnen we de kracht van data benutten om duurzame groei en innovatie te realiseren.
We werken met diverse partners aan projecten om specifieke uitdagingen op te lossen, gebruikmakend van onze expertise in data-analyse, machine learning, digitalisering en sociale wetenschappen.
We bieden stage- en afstudeerplaatsen aan, waarbij studenten praktische ervaring opdoen en partners profiteren van de nieuwste kennis en vaardigheden.
We bieden op maat gemaakte adviestrajecten en trainingsprogramma's aan om digitale vaardigheden en kennis te verbeteren, zoals machine learning, data-analyse en digitale transformatie. We adviseren organisaties over data-gedreven innovatie.
Onze cloudoplossing biedt flexibele en schaalbare IT-infrastructuur voor zowel onderwijs als organisaties. Toepassingsgebieden omvatten dataopslag, virtuele leeromgevingen, samenwerkingstools en meer, allemaal ontworpen om jouw digitale transformatie te ondersteunen en te optimaliseren.
Samenwerken?
Neem contact op!
Laten we samen naar een oplossing zoeken
Bekijk de mogelijkhedenOnze onderzoekers
dr. Ing. J.C. (Koen) Kuijpers
Lector Data Driven Innovation
06 - 1396 1396 j.c.kuijpers@saxion.nl LinkedIn ProfielpaginaEvelyn Zuidema-Tempel
EngD. Project leader & Researcher Research Group Data Driven Innovation - Project Leader curriculum development International Business
g.e.tempel@saxion.nl linkedinRalf Kleijkers
Projectleider, senior onderzoeker & teamcaptain Commerciële Economie
r.w.g.kleijkers@saxion.nl linkedinSamenwerking lectoraat, werkveld en onderwijs
We zijn structureel betrokken bij het onderwijs en daar zijn we trots op. Zo zijn we actief betrokken bij diverse masters en minors, waaronder de master Veiligheid en Digitalisering en de minor Digital Innovation.
Naast het verzorgen van afstudeertrajecten en multidisciplinaire projecten, organiseren we ook initiatieven die studenten verbinden met organisaties. We hechten veel waarde aan het verbinden van verschillende opleidingsniveaus en richtingen aan het werkveld. Daardoor doen studenten waardevolle praktijkervaring op en profiteren bedrijven van hun frisse inzichten en innovatieve ideeën.
Gerelateerde opleidingen
Het lectoraat is betrokken bij de volgende opleidingen: