Datadriven Investigation
Van menselijk waarnemen naar digitaal waarnemen.
Binnen dit focusgebied werken we aan verschillende onderzoekslijnen.
CrimeBots
Binnen de onderzoekslijn CrimeBots onderzoeken we op welke manier robots toegepast kunnen worden binnen de opsporing. Hierbij kijken we naar robots op de grond zoals ‘Capra Hircus’ en ‘Boston Dynamics SPOT’, en naar drones.
Datascience & Crime
Datascience & Crime draait om de integratie, verwerking en analyse van multimodale (big) data met behulp van statistische modellering, machine learning en kunstmatige intelligentie. De nadruk ligt op het gebruik van voorspellende technieken om proactieve besluitvorming te ondersteunen, evenals op het mogelijk maken van automatisering en het verhogen van de efficiëntie bij opsporings- en handhavingstaken. Er wordt speciale aandacht besteed aan geo-spatiale en sensorgegevens.
Cybertechnology
Onze meest recente onderzoekslijn focust op expertise opbouw en ontwikkeling van technologie in het cyberdomein. Enerzijds proberen we digitale dreigingen of andere criminaliteitsvormen snel te identificeren waardoor er maatregelen genomen kunnen worden. Anderzijds proberen we technologie te ontwikkelen die de personen achter de dreigingen snel kan identificeren, lokaliseren en bewijs tegen hen te verzamelen. Binnen deze onderzoekslijn werken we nauw samen met onderzoeksgroepen van de Universiteit Twente en de Technische Universiteit Eindhoven, waarbij we gebruik maken van belangrijke onderzoeksfaciliteiten zoals het AI Lab en het CyberTech Lab, beide gevestigd in het CVD te Apeldoorn.
Voor meer informatie, neem contact op mer Dimitar Rangelov.