Master Veiligheid en Digitalisering
- Graad
Master
- Studiebelasting
20 uren
- Plaats
Apeldoorn
- Lesdagen
Donderdag
Leidende rol
Het werkveld vraagt om hoogopgeleide professionals die ten aanzien van veiligheid en digitalisering een leidende en strategische rol kunnen vervullen. Studenten hebben tijdens de Master Veiligheid en Digitalisering de mogelijkheid om met vraagstukken uit hun eigen werkpraktijk aan de slag te gaan.
Ontwerpgerichte benadering
Ontwerponderzoek loopt als een rode draad door het masterprogramma. Het stelt studenten in staat om een grondige probleemanalyse uit te voeren en effectief te interveniëren in de praktijk. Theorie en praktijk komen in het masterprogramma samen.
Interdisciplinaire invalshoek
Studenten Veiligheid en Digitalisering worden gestimuleerd om perspectieven uit verschillende wetenschappelijke disciplines -bestuurskunde, psychologie, informatica, etc. - te integreren bij het ontwikkelen van oplossingen voor complexe digitale veiligheidsvraagstukken.
Deze master start in september
Schrijf je in via Studielink.nl!
Direct aanmelden Bezoek de open avondVragen over studeren bij Saxion?
Tijdens je studie Veiligheid en Digitalisering
Tijdens het masterprogramma krijg je kennis aangereikt over de belangrijkste wetenschappelijke disciplines rond veiligheid en digitalisering. Je leert om deze kennis te integreren en toe te passen. Onderzoeken en systematisch ontwerpen nemen centrale plekken in. Er wordt aandacht besteed aan kritische reflecteren, morele besluitvorming en effectief communiceren.
Nieuws van de opleiding Veiligheid en Digitalisering
Carrièrekansen
Na de Master Veiligheid en Digitalisering kun je binnen gemeenten, rechtshandhaving of adviesbureaus functies vervullen zoals adviseur digitale veiligheid, beleidsmedewerker digitale weerbaarheid en projectleider cybercriminaliteit. Het programma kan een basis zijn voor specialistische functies die na de opleiding extra scholing vereisen, zoals Information Security Officer.
Samenwerking
De masteropleiding is een samenwerking met Universiteit Twente en het Nederlands Instituut voor Publieke Veiligheid (NIPV) in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering te Apeldoorn.