Haal meer uit je studie met de aanvullende perioperatieve route!
Er is een mogelijkheid om tijdens de opleiding Verpleegkunde of Gezondheid & Technologie een aanvullende route tot operatieassistent of anesthesiemedewerker te volgen. Dus lijkt het jou wel wat om nét dat beetje extra uit je studie te halen? Lees dan snel verder!
Extra studiebelasting
Je behaalt twee erkende diploma’s: dat van Verpleegkundige of Gezondheid & Technologie én van operatieassistent of anesthesiemedewerker. Daarvoor volg je vanaf het tweede semester in het tweede studiejaar jaarlijks voor 10 studiepunten extra onderwijs (280 uur extra per jaar).
Vereiste: een opleidingsplaats
Halverwege het tweede leerjaar moet je solliciteren bij een van de ziekenhuizen in de regio om een opleidingsplaats te vinden. De ziekenhuizen bepalen aan wie ze een opleidingsplaats toekennen. Heb je geen opleidingsplaats kunnen vinden dan is het niet mogelijk om de route tot operatieassistent of anesthesiemedewerker te volgen. Je gaat dan verder met de opleiding tot Verpleegkundige of Gezondheid & Technologie. Heb je wel een opleidingsplaats gevonden, dan heb je vanaf het derde leerjaar een leerarbeidsovereenkomst bij een ziekenhuis en volg je gemiddeld één dag in de week onderwijs bij Saxion. Het aantal plekken voor studenten die de route tot operatieassistent of anesthesiemedewerker kunnen volgen is afgestemd op het aantal opleidingsplaatsen in de ziekenhuizen in de regio's Twente, Stedendriehoek, Salland en Achterhoek en Utrecht en Groningen.
Let op: als je deelneemt aan het mbo-v instroomtraject kun je ook aan deze perioperatieve route deelnemen. Daarnaast is er een leerroute operatieassistent of anesthesiemedewerker voor geïnteresseerden met een diploma hbo-v of mbo-v diploma. Je moet dan wel in het bezit zijn van een leerarbeidsovereenkomst met een zorginstelling.
Verdere vragen over de perioperatieve route? Neem contact op: [email protected]
In het eerste jaar krijg je een kennismaking met zowel het beroep als operatieassistent als anesthesiemedewerker. In het eerste jaar vindt er een eerste selectie plaats van studenten die in het tweede leerjaar stage gaan lopen op de OK en gaan solliciteren voor een opleidingsplaats.
Vanaf februari ga je extra OK- vakken volgen naast je reguliere opleiding Verpleegkunde. Daarnaast heb je ook extra OK-toetsen en opdrachten.
Het hele derde en vierde jaar werk je 4 dagen op een OK en 1 dag per week kom je naar Saxion voor lessen. Je zult lessen van medisch specialisten en anesthesiemedewerkers of operatieassistenten krijgen. De opleiding ronden we af met een symposium.
AANMELDEN
Wil je per september met deze opleiding starten? Meld je dan aan voor de opleiding Verpleegkunde of Gezondheid & Technologie in Deventer of Enschede. In de loop van je studie ontvang je meer informatie over de perioperatieve route en hoe je daarvoor in aanmerking komt.