Jouw toekomst
Jij bent straks een professional op het gebied van gezondheidszorg, met een continue focus op technologie en innovatie. Je bent na hbo Gezondheid & Technologie in staat met behulp van technologie zorgprocessen te ondersteunen én je kunt geavanceerde technologie toepassen in de zorgverlening en aan zorgvragers.
- Startsalaris € 2.400
bruto, op basis van 32 uur per week
- Baankans 63%
binnen 1,5 jaar na afstuderen
Beroepen
Er zijn veel mogelijke beroepen waar je terecht kunt komen. Zo gaat de ene student als verpleegkundige in een universitair medisch centrum aan de slag en combineert een andere student het beroep van wijkverpleegkundige met adviseren van innovatieprojecten bij welzijnsorganisaties.
Het beroep van verpleegkundige houdt veel meer in dan alleen het verplegen van mensen. Je overlegt, adviseert en maakt afspraken met zorgverleners uit andere disciplines, de patiënt en zijn directe omgeving. Ook neem je initiatieven en draag je bij aan kwaliteitsverbeteringen en innovatie.
Wijkverpleegkundige die naast de zorg- en coördinatietaken in de wijk, één dag in de week thuiszorg- en welzijnsorganisaties adviseert over digitale zorg op afstand.
Als projectleider zorginnovatie ben je verantwoordelijk voor de keuzes voor en inzet en uitrol van zorginnovaties binnen een instelling of bedrijf. Je onderzoekt welke innovaties nodig zijn om cliënten te helpen en de instelling verder te brengen.
Als je de OK-route volgt, word je opgeleid tot OK-assistent. Hier werk jij samen met collega’s en artsen aan de meest uiteenlopende operaties, bij alle soorten patiënten en ken jij alle operatie-procedures.
Indien je OK-route volgt wordt je opgeleid tot anesthesiemedewerker. Jij bent de coördinator die alle apparatuur fijntjes weet te bedienen en de patiënt onder narcose kan brengen.
Een oud-student aan het woord
Baankans
De arbeidsmarkt voor het vakgebied van Gezondheid & Technologie ziet er ontzettend goed uit en gezien de grote vraag naar goede verpleegkundigen zal dit percentage alleen maar verder stijgen. De huidige stand van zaken voor wat betreft het vinden van een baan op niveau:
Doorstuderen? Dat kan!
Na je studie Gezondheid & Technologie zijn er diverse mogelijkheden om door te studeren. Zo kun je bijvoorbeeld via zorginstellingen allerlei verpleegkundige vervolgopleidingen doen. Denk bijvoorbeeld aan IC, SEH, wondverpleegkundige etc. Maar je kunt natuurlijk ook een master gaan volgen aan Saxion. Wat dacht je van de Master in Advanced Nursing Practice of de master Health Care & Social Work - studieroute Technology & Innovation. Doorstromen naar de universiteit is ook een optie, bijvoorbeeld voor de master Health Sciences aan de Universiteit Twente.