WhatsApp Image 2021-12-16 at 17.12.36.jpeg
Organisatie

Uitreiking eindcertificaten Fast Forward

Leestijd Minuten

Feest! 22 toptalenten hebben Fast Forward met succes afgerond. Geheel in stijl hebben ze hun eindcertificaten in ontvangst mogen nemen. Na een persoonlijk en mooi woord van hun coaches. Voorafgaand aan de uitreiking gingen verschillende trainees in gesprek met CVB-lid Timo Kos. Hierin gaven zij een waardevol inkijkje in hun persoonlijke trajecten.

Verbreding en verdieping
In dit gesprek gaven trainees Aafke en Wendy aan dat zij na het behalen van hun diploma, nog geen idee hadden wat ze wilde gaan doen. ‘’een brede opleiding is fijn, je leert van alles van wat. Maar waar ben ik nu echt goed in, krijg ik energie van en past bij mij?’’.

Wendy: ‘’Ik was online aan het zoeken, toen ik Fast Forward tegenkwam. Tijdens een kennismakingsgesprek kwam ik er vrij snel achter dat ik niet wist wat ik wilde gaan doen na mijn opleiding. Met de opdrachten die ik tijdens Fast Forward heb gedaan ben ik erachter gekomen wat wel en niet bij mij past. Ik ben best verrast door de uitkomsten. Zo ben ik als projectleider aan de slag gegaan bij een bouwbedrijf. Een functie en een organisatie die ik van tevoren nooit bedacht zou hebben. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik er ben blijven werken en een vast contract heb gekregen.’’

Aafke: ‘’Ja, ik heb ook een brede opleiding gehad. Tijdens Fast Forward heb ik hele leuke tijden gehad waarbij ik ontdekte wat bij mij paste, maar vooral wat ik minder leuk vind. In mijn laatste opdracht ging in aan de slag als marketeer. Dit bleek niet aan mij besteed. Ik heb dit binnen de organisatie aangegeven en samen gingen we op zoek naar een nieuwe functie in het bedrijf. Heel tof dat ze hiervoor openstonden. Ik kan nu ook met trots zeggen dat ik een vast contract heb gekregen in deze functie’’.

Wat is het grootste verschil tussen afstuderen en een traineeship?

Wendy: ‘’Afstuderen is vooral onderzoek doen en meelopen. Je bent niet echt onderdeel van de organisatie. Bij een traineeship ben je een volwaardig medewerker terwijl je een kijkje neemt in de verschillende keukens’’

WhatsApp Image 2021-12-16 at 16.43.55 (2).jpeg zWhatsApp Image 2021-12-16 at 17.11.38.jpeg WhatsApp Image 2021-12-16 at 17.12.05.jpeg WhatsApp Image 2021-12-16 at 17.12.36.jpeg

Ontwikkelprogramma
Naast de opdrachten in verschillende functie en organisaties biedt Fast Forward een uniek ontwikkelprogramma. Op de vrijdagmiddag komen trainees bij elkaar voor diverse masterclasses en intervisies. Zo leer je met en van elkaar.

Daan: ‘’Samen met mijn traineegroep bespraken we waar we tegenaan liepen in onze opdrachten en zoektochten. En zijn we op zoek gegaan naar oplossingen. Ik heb hier heel veel aan gehad. Ik weet nu beter waar ik naartoe wil. Zo ben ik erachter gekomen dat ik verder wil studeren en een master ga volgen’’.

Debbie: ‘’In het begin van het traject wist ik niet wat ik leuk vond en waar ik voor stond. Tijdens de masterclasses van personal branding durfde ik voor het eerst te zeggen wie ik was en vooral wat ik leuk vind. Ik ontdekte wie ik ben, waar ik voor sta en ik kan mezelf verkopen. Zonder Fast Forward had ik nooit gewerkt waar ik nu werk. Een bedrijf en een functie met al mijn interesses, echt heel erg fijn!’’

Netwerk
Tijdens Fast Forward hebben de trainees de mogelijkheid gekregen om hun netwerk flink te vergroten. Dit komt niet alleen door de verschillende bedrijven waar ze werken, maar ook door de traineegroep waarmee ze optrekken.

Yke: ‘’Ik heb door Fast Forward een groot netwerk weten op te bouwen. Hierbij merkte je dat het bij elkaar komen tijdens de workshops een extra boost gaf. Mede-trainees wisten door de workshops waar je interesses liggen en hadden zelf ook hun netwerk uitgebreid. Zo konden we elkaar constant helpen. Ik weet zeker dat we elkaar na dit traject ook nog weten te vinden’’.

We kunnen met een gerust hart zeggen dat het niet alleen een geslaagde dag was, maar voor alle trainees een onvergetelijk traject. Met ieder hun persoonlijke overwinningen.

Fast Forward traineeship
In twee jaar ontdekken waar je talenten en drijfveren liggen. In verschillende functies en organisaties. Masterclasses en persoonlijke begeleiding zorgt voor optimale persoonlijke ontwikkeling en een duidelijk carrièrepad.

Je kunt je nog aansluiten bij het programma! Meer informatie vind je op onze website. Hier kun je je ook aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Carlijn.jpg Ondernemerschap

Dit is waarom Carlijn binnen het Fast Forward traineeship voor de veiligheidssector kiest

01 juli 2024
Ondernemerschap

Magische mijlpaal: 500e Fast Forward trainee aangenomen

26 maart 2024
Ondernemerschap

Werkgeluk bij Fast Forward traineeship: trainees Sanne en Stijn zijn enthousiast