Deeltijd master
Onderwijs

Rosan kan na haar deeltijdmaster als manueel therapeut het complete traject met de sporter doorlopen

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Al sinds 2018 werkt ze als fysiotherapeut, maar drie jaar geleden merkte Rosan Brand dat ze zich graag wilde specialiseren binnen dat vakgebied. Inmiddels is ze bijna klaar met de deeltijdmaster Musculoskeletaal, waardoor ze een completere fysiotherapeut is geworden. “Met de master hoop ik dat laatste stukje in het behandelplan van een sporter ook zelf op te kunnen lossen.”

Hoi Rosan, waarom heb je de keuze gemaakt om in deeltijd te studeren?

“Ik merkte dat ik mezelf verder wilde specialiseren binnen het vak fysiotherapie. Zowel de richting van sportfysiotherapeut als die van manueel therapeut had mijn interesse. Binnen de fysiotherapie zijn vrijwel alle specialisaties in deeltijd, waardoor je daarnaast kunt blijven werken en het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen.”

Hoeveel tijd kost het voor jou om in deeltijd te studeren?

“De ene week kost het meer tijd dan de andere. Gemiddeld ben ik zo’n 12 uur per week bezig met mijn studie.”

Hoe combineer je je studie bij Saxion met werk en privé?  

“Bij de start van mijn studie ben ik op de maandagen gestopt met werken. Ik werk 34 uur per week en op de maandag en in het weekend ben ik met school bezig. De grootste uitdaging zit hem in de planning: wanneer je een weekend andere plannen hebt en dus niet kan studeren, moet ik dit op een ander moment doen. Gelukkig kan ik meestal een goede balans vinden tussen studeren en leuke dingen doen naast mijn werk.”

Hoe pas jij alles wat je geleerd hebt toe in de praktijk?

“Binnen de praktijk waar ik werkzaam ben, zie ik nagenoeg alle soorten sporters. Ik help ze met de revalidatie na een operatie of om weer terug te kunnen keren op het niveau van voor de blessure. Door mijn master heb ik meer handvaten gekregen, bijvoorbeeld om wetenschappelijke kennis mee te nemen in de keuzes die ik maak samen met de patiënt. Met het uitstroomprofiel Manuele Therapie hoop ik dat laatste stukje in het behandelplan van een sporter ook zelf op te kunnen lossen én een sparringpartner te zijn voor mijn collega’s.”

De koppeling tussen de sportfysiotherapie en de manuele therapie is naar mijn idee een mooie aanvulling op het vak fysiotherapie.

RosanBrand2.jpeg
Rosan Brand, die bijna klaar is met haar deeltijdmaster Musculoskeletaal

Wat vind je het leukst aan je studie?

“Het enthousiasme van mijn medestudenten en docenten, waardoor je uitgedaagd wordt om na te blijven denken over het ingezette traject en de mogelijkheden die ons mooie vak te bieden heeft.”

Wat is of was voor jou de grootste uitdaging tijdens de opleiding?

“Het starten met het onderdeel research, waarbij je een innovatie-onderdeel en onderzoek aan elkaar koppelt. Ik vond het lastig om een geschikt onderwerp te vinden waar ik ook onderzoek naar kon doen. Het heeft geholpen om veel gesprekken te voeren met docenten, om toch tot een startonderwerp te komen.”

Hoe ervaar jij het om bij Saxion in deeltijd te studeren?

“Ik ervaar het als prettig om bij Saxion te studeren. Er is goed contact met de docenten en vaak wordt er met ons meegedacht om dingen zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.”

Wat gaan we in de toekomst van je zien?

“Na het afronden van mijn master blijf ik werken in de eerste lijn. Als sportfysiotherapeut wil ik graag de amateursporter helpen om weer terug te keren naar zijn of haar niveau. Ik denk dat ik met de aanvulling als manueel therapeut het complete traject met de sporter kan doorlopen. Wellicht komen jullie mij ooit nog tegen in het onderwijs, maar voorlopig blijf ik te vinden in de eerste lijn.”

Heb je, tot slot, nog inspirerende tips voor anderen om je deeltijdstudie succesvol af te ronden?

“Maak voor jezelf de keuze om een dag per week vrij te houden voor de studie. Deze tijd heb je voor het afronden van de verschillende opdrachten wel nodig.”

Landing-OOA-focus.jpg

Bezoek onze open avond!

Meer weten over in deeltijd studeren? Kom dan naar onze open avond! Op dit moment kom je alles te weten over jouw favoriete opleiding(en), studeren in deeltijd én kun je vragen stellen aan de aanwezige docenten én studenten!

Meld je aan
Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke én een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Master Musculoskeletaal Onderwijs

Ervaringsdeskundige Ruben is bezig met zijn tweede deeltijdmaster: ‘Ik merkte dat ik een stukje verdieping nodig had’

08 juni 2023
Onderwijs

Voltijd studeren paste niet bij Diede, daarom studeert ze nu naast haar baan in deeltijd

15 mei 2024
Onderwijs

Van docent tot schooldirecteur: Bas legt met deeltijdmaster Educational Leadership de basis voor zijn droom