Subsidie vanuit het Groeifonds LLO-Katalysator voor De Kien en CVD
Corporate

Subsidie vanuit het Groeifonds LLO-Katalysator voor De Kien en CVD

Leestijd Minuten

De samenwerkende partijen in Stadscampus De Kien in Deventer en het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) in Apeldoorn ontvangen subsidie vanuit het Groeifonds LLO-Katalysator. Het gaat in beide gevallen om een bedrag van 100.000 euro, geld dat bedoeld is voor een samenwerking tussen regionale onderwijsinstellingen en het werkveld om een boost te geven aan de ontwikkeling van kennis en methoden in het kader van Leven Lang Ontwikkelen.

Het gaat om gezamenlijke inzet op de maatschappelijke ontwikkelingen zoals digitale veiligheid en de energietransitie die om andere vaardigheden vragen waarvoor de LLO-Katalysator (een Nationaal Groeifonds) belangrijk is om projecten te kunnen realiseren. Afgelopen week is bekend gemaakt dat de aanvragen zijn toegekend.

De Kien: digitale vaardigheden binnen energietransitie

Het vraagstuk binnen De Kien waarop de aanvraag van de LLO-Katalysator zich richt is de overbrugging van de digitale kloof voor een duurzame toekomst. Kijkend naar de cruciale rol die digitale vaardigheden vervullen binnen de energietransitie. Hierbij kan gedacht worden aan wat er nodig is aan nieuwe vaardigheden bij bijvoorbeeld het gebruik van digitalisering in het ontwerp van nieuwe energie-infrastructuren. De gezamenlijke inzet hierop zal de samenwerking binnen in de Kien versterken en biedt mooie kansen om die verder uit te breiden.

CVD: vakontwikkeling gericht op digitale veiligheid

Vanuit de samenwerking in het CVD richt de aanvraag zich op een professionaliseringsopgave van het politievak. Het betreft dan toekomstgerichte vakontwikkeling die nodig is om de vraagstukken op het gebied waar de politie. De politie-eenheid Oost heeft het CVD gevraagd om mee te denken in de vakontwikkeling buiten de basis en specialismen die daarvoor geboden worden vanuit de Politie Academie. Een vraag die aansluit op de visie van het CVD als nationaal kennis- en innovatiecentrum waarbij ontsluiting voor onderwijs en arbeidsmarkt belangrijk is. Om dit soort vragen makkelijker vanuit de gehele onderwijskolom op te kunnen pakken is een inventarisatie van de huidige en toekomstige vraag belangrijk en de rol die het CVD daarin kan spelen. Bijvoorbeeld om het aanbod van scholing beter op elkaar af te stemmen. De onderwijspartners in het CVD die aan de slag gaan met deze opgave zijn Saxion, Universiteit Twente, ROC Aventus, in nauwe samenwerking en afstemming met de Politie Academie en Politie eenheid Oost.

Twente: scholing in energietransitie

Begin dit jaar is een subsidie van 2 miljoen euro voor scholing van werknemers in de energietransitie in Twente toegekend aan een samenwerkingsverband van hogeschool Saxion, ROC van Twente en Universiteit Twente en partners, door het Groeifonds LLO-Katalysator. 

Lees ook het interview dat wij hadden met Wiro Kuipers, projectmanager ‘LLO in Twente’: LLO-Katalysator in Twente: ‘hardlopen’ voor de energietransitie

 

 

Gerelateerde artikelen

Colin Wormmeester.jpg Onderwijs

Colin stroomde vanuit de associate degree door naar de bachelor: 'Ik vind het leuk dat ik nu twee diploma’s ga halen'

18 juli 2024
IMG_0095.jpeg Onderwijs

Potentie ontsluiten met FastSwitch: lerende organisatie Gemeente Almelo doet het

02 juli 2024
Saxion Startersinformatie Event

Online Oriëntatie Event