Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers)
Studentenleven

Column: redacteur Kiki ging op Goin': ’Perfect om vrienden te maken’

Kiki Hannink.jpeg
Kiki Hannink Leestijd Minuten

Wanneer je aan een nieuwe studie begint, is dat een goed moment om nieuwe vrienden te maken. Je leven verandert en je ontmoet veel nieuwe mensen. De app Goin' helpt je vrienden te maken, al voordat je aan je studie begint. Redacteur Kiki test de app alvast voor je.

Saxion-community 

Het mooie aan de app is dat je in een Saxion-omgeving zit. Dit onderscheidt de app van andere 'vriendenmaak-apps'. Op deze app vind je niet zomaar willekeurige mensen, maar allemaal Saxion-studenten. Het viel me op dat er al ontzettend veel actieve leden zijn. Sommigen beginnen pas over een tijdje met studeren, anderen zijn al gestart bij Saxion. Ook vind je op de app veel internationale studenten. Je kunt van iedereen die actief is op de app zien welke studie ze doen en of ze aankomend of zittend student zijn. Ook zie je de leeftijd van de andere leden en drie interesses. Je kunt filteren op nationaliteit of studie bijvoorbeeld. Je kunt andere leden gemakkelijk een connectieverzoek sturen, zodat je kunt chatten. 

Informatief 

Nadat ik een paar connectieverzoeken had verstuurd, ging ik kijken wat de app nog meer te bieden had. Naast dat de app een sociaal platform is, vind je ook alle informatie die handig is als je bij Saxion gaat studeren. Zo is er een speciaal tabblad voor internationale studenten met praktische zaken, zoals over het vinden van huisvesting of het regelen van een visum. Voor Nederlandse studenten is er een apart overzicht met informatie. Zo vind je startersinformatie, informatie over de introductie, maar ook leuke tips over het studentenleven in de Saxion-steden. 

Zo zijn er groepen per Saxion-stad, voor wandelaars, boekenliefhebbers, zwemmers, LGBTQ+. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een groep voor.

Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers)
Redacteur Kiki Hannink dook in de Goin'-app

Groepen 

Je kunt één-op-één met je connecties chatten, maar ook deelnemen aan groepen. Deze groepen gaan over bepaalde onderwerpen. Zo zijn er groepen per Saxion-stad, voor wandelaars, boekenliefhebbers, zwemmers, LGBTQ+. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een groep voor. Zo vond ik een groep over de taalapp Duolingo, maar ook eentje over gamen. Ik werd lid van de groep over het vinden van bijbanen. Hier deelden voornamelijk internationale studenten hun vragen en adviezen over het vinden van een bijbaan in Nederland. In de groep voor boekenliefhebbers werden veel boektips en leesclubs gedeeld. 

Kletsen 

Waar ik normaal gesproken een beetje huiverig ben om met onbekenden te chatten, vond ik het heel gezellig op Goin'. Alle leden zitten in dezelfde fase als jij, ze zijn student. Iedereen wil een leuke studententijd hebben en dan is het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten. Ik heb een paar connecties gemaakt en vroeg hen hoe ze de app vonden. Iedereen was positief. Het voornaamste doel van de gebruikers was mensen ontmoeten. Mensen buiten hun eigen studie ontmoeten of juist alvast mensen van je studie ontmoeten voordat je begint. Door de groepen kun je soms een leuk iemand ontmoeten en daar vervolgens privé mee chatten. 

Gaan op Goin'? 

Ik zou het zeker aanraden om op de app te gaan als je andere Saxion-studenten wilt ontmoeten. Het initiatief om met mensen te chatten of aan activiteiten deel te nemen, moet nog steeds uit jezelf komen, maar de app maakt het wel toegankelijker. Ook voor buitenlandse studenten biedt de app uitkomst, denk ik. Door lid te worden van de juiste groepen kun je mensen ontmoeten die in dezelfde stad wonen of dezelfde interesses hebben, samen gaan sporten of een boek lezen. Ik zag zelfs een uitnodiging voorbijkomen om met een groepje een kunstroute te lopen. Dus op zoek naar connecties en informatie? Ga dan op Goin'. De app is gratis, dus als je twijfelt kun je zelf eens een testen. 

Goin': to meet future friends

Wil jij nu al connecten met andere studenten van Saxion? Download dan Goin’ via de App Store op je telefoon. Goin’ is een gezellig sociaal platform voor nieuwe studenten van de Saxion-community. En het leuke is dat dit niet alleen studiegenoten hoeven te zijn! 
 
Je kan namelijk deelnemen aan kleinere groepen met een gedeelde interesse. Denk aan alles van workouts, voetbal, yoga en vegan koken, tot LHBTQ+ studenten, of muziek, concerten en de beste feestjes in jouw studentenstad. Eigenlijk gewoon wat het beste bij jou past! In de app staan naast de communities ook allerlei interessante topics voor nieuwe studenten. Bijvoorbeeld informatie over de Introductie en de Startersinformatie. 

Installeer Goin' 

 

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Tips van een student: hoe maak je de beste (last-minute) studiekeuze?

07 juni 2024
Elcin Coraklar Onderwijs

Column: je diploma is een mijlpaal, niet het eindpunt

05 juni 2024
Toegang zonder toezicht Organisatie

Opinie: Toegang zonder toezicht