Als student met ons samenwerken?
Lectoraat Industrial Design werkt samen met meerdere opleidingen, waaronder natuurlijk de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO). Drie a vier docentonderzoekers werken deels bij het IPO-onderwijs en geven gastlessen aan andere opleidingen.
Word onderdeel van ons netwerk
Stuur ons een berichtje om te vragen naar de mogelijkheden. En is het nu niet direct een match? Dan is dat misschien later wel. We beginnen namelijk regelmatig met nieuwe opdrachten.
Leren en werken tegelijkertijd
Bij ons lectoraat draag je met je onderzoek direct bij aan concrete toepassingen voor de dagelijkse praktijk. Daarmee leer je een hoop over deze praktijk.
Vergroot je kansen na je studie
Met ons praktijkgericht onderzoek ben je dagelijks in contact met het bedrijfsleven. Zo vergroot je je netwerk en vind je misschien wel de baan die bij jou past.
Stage- of afstudeermogelijkheden
Zoek je naar een stage of een leuke afstudeeropdracht? Neem dan eens contact met ons op voor de mogelijkheden!
Afstudeeropdracht (full time) of bijbaan als onderzoeker (1 dag per week)
Heb jij passie voor zorg en interesse in (VR) technologie? Wil je bijdragen aan het welzijn van long covid-patiënten? Dan is deze opdracht perfect voor jou!
In de zorg ligt de nadruk vaak op klinische gezondheidsindicatoren zoals pijnscores en ziekenhuisopnames, terwijl welzijnsaspecten zoals autonomie en sociale contacten onderbelicht blijven. Zorgtechnologie kan echter juist op welzijn een grote impact hebben, met VR als veelbelovend voorbeeld voor pijnverlichting en mentale gezondheid.
Samen met Saxion, Radboudumc en SyncVR Medical onderzoek je hoe VR kan bijdragen aan het welzijn van patiënten. Jouw taak? Een toolkit ontwikkelen om welzijn bespreekbaar te maken en toekomstige zorgtechnologieën verantwoord te ontwerpen. Je voert een literatuurstudie uit, test de toolkit met long covid-patiënten en doet aanbevelingen voor het ontwerpen van VR en andere zorgtechnologieën voor welzijn.
Focusgebieden: literatuuronderzoek, kwalitatief gebruikersonderzoek
Looptijd project: van januari 2025 tot juni 2025. (startdatum en looptijd kunnen in overleg beperkt worden aangepast)
Contactgegevens
- Opdrachtgever: Justin Dijkhuis
- Adres: van Galenstraat 20, 7500KB, Enschede
- Telefoonnummer: 06 - 1821 0089
- Email: [email protected]
Studies: Industrieel Product Ontwerpen
In samenwerking met: MST, Oceanz
In plaats van alleen kunststof, metaal en beton, is nu ook siliconen 3D-printen mogelijk, iets wat voorheen lastig was door de ingewikkelde eigenschappen van dat materiaal. Dit geeft nieuwe kansen en mogelijkheden, vooral in medische hulpmiddelen.
Het Medisch Spectrum Twente (MST) en Oceanz, betrokken bij respectievelijk de medische sector en 3D-printing, zien hier kansen. Ze zijn geïnteresseerd, maar missen nog specifieke kennis om het daadwerkelijk toepasbaar te maken. Het project richt zich op het onderzoeken van de mogelijkheden van 3D-siliconenprinten in de medische sector, met als doel om deze technologie naar de praktijk te brengen.
Het project zal praktijkgericht onderzoek doen, behoeften identificeren, toepassingen valideren en een zakelijke haalbaarheid evalueren.
Het doel is om diep inzicht te krijgen in de specifieke voordelen en beperkingen van 3D-siliconenprinten, wat zal leiden tot duidelijke ontwerprichtlijnen. Ook wordt een roadmap ontwikkeld, die laat zien hoe 3D-siliconenprinten zich kan ontwikkelen en welke kansen er zijn. Prototypes zullen laten zien wat er mogelijk is, en een businesscase zal de financiële kant belichten. De bevindingen worden gedeeld via publicaties en het opgebouwde netwerk zal worden gebruikt voor toekomstige samenwerking en onderzoek.
Het is jouw opdracht om een van de geselecteerde cases uit te voeren van ontwerp tot proof-of-concept.
- Looptijd: één semester, startend in februari 2025
- Contact: Wouter Weijermars - [email protected]
- Adres: Van Galenstraat 20, 7500KB, Enschede
Wil je meer informatie over een opdracht of direct solliciteren? Neem dan contact op met projectleider Wouter Weijermars. Stuur een mail met je motivatie, cv en portfolio naar [email protected]