Samenwerkingsvormen en kwaliteitswaarborging
Ons onderzoek vindt plaats in nauwe samenwerking met publieke organisaties, het bedrijfsleven en het onderwijs. Zien we met elkaar kansen om samen te werken, dan maken we vooraf afspraken over wat we van elkaar verwachten.
Alle vormen van samenwerken zijn mogelijk
Dit kan variëren van een eenmalige brainstormsessie tot een meerjarig onderzoeksproject. Ook kunnen we presentaties geven en zo kennis en ervaringen delen.
Loop je tegen een bepaald probleem aan, heb je behoefte aan specifieke onderzoeks-, materialen-, gebruikers- of ontwerpkennis of zoek je partners voor jouw project? Dan kunnen we samen een project starten. Neem daarvoor contact met ons op
Wij hebben ruim ervaring met onderzoek naar gebruikers en het verkennen en toepassen van nieuwe materialen en technologieën. Specifiek zijn we op ons best op het raakvlak tussen technologie en gebruikers. Kan jij hulp gebruiken? Zoek dan eens contact met ons op.
Het Saxion FabLab Enschede is onderdeel van ons lectoraat. Het is een hightech openbare werkplaats waar iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar idee zelf te realiseren (tastbaar te maken) met behulp moderne digitale productiemiddelen. Voor bedrijven, studenten, productontwikkelaars, jonge ondernemers, kunstenaars en particulieren: alle concepten kunnen letterlijk tastbaar worden gemaakt!
Samen op zoek naar mogelijkheden voor financiering
Heb je een onderzoeksvraag die past bij ons lectoraat of loop je tegen een specifiek probleem aan waar wij mogelijk de kennis over hebben? Dan kunnen we samen een project starten. Daarvoor gaan we dan op zoek naar de juiste financieringsmogelijkheden. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen een subsidieaanvraag starten.
Subsidiemogelijkheden
Er zijn diverse subsidies beschikbaar voor het praktijkgericht onderzoek dat wij uitvoeren.
Een KIEM aanvraag biedt de mogelijkheid om een verkennend onderzoek uit te voeren met een doorlooptijd van maximaal 1 jaar. Er wordt een in-kind bijdrage van de MKB-partner gevraagd. Dat houdt in dat er uren worden gemaakt op het project door de MKB-partner. Daarnaast zullen onze onderzoekers actief aan de slag gaan.
Een RAAK-aanvraag is een omvangrijker 2-jarig onderzoek met minimaal 6 MKB partijen (RAAK-MKB) of publieke partijen (RAAK-Publiek). Er wordt een in-kind bijdrage van de MKB-partner gevraagd. Dat houdt in dat er uren worden gemaakt op het project door de private of publieke partners. Daarnaast zullen onze onderzoekers actief aan de slag gaan.
TechForFuture is het expertisecentrum voor praktijkgericht onderzoek in High Tech Systems and Materials. Dit expertisecentrum wordt gevormd door Saxion met Windesheim.
Er wordt hierbinnen onderzoek gedaan naar sleuteltechnologieën die breed inzetbaar zijn om nieuwe oplossingen voor het bedrijfsleven en de maatschappij mogelijk te maken.
Binnen TechForFuture kunnen projecten worden ingediend en uitgevoerd. https://techforfuture.nl/
Naast de diverse subsidiestromen, kunnen we ook betaalde onderzoeksopdrachten uitvoeren die binnen onze expertise vallen.
Kwaliteit van ons onderzoek
Kwaliteit staat bij Saxion hoog in het vaandel. Gezamenlijk werken we aan een sterke kwaliteitscultuur, gebruikmakend van breed gedragen en werkbaar instrumentarium en gefaciliteerd door kwaliteitszorgmedewerkers specifiek voor onderzoek. We kijken naar dat wat goed gaat en hoe we dat verder kunnen benutten. Zo ondersteunt kwaliteitszorg de inrichting en uitvoering van praktijkgericht onderzoek met impact. We hanteren hierbij de landelijke standaarden die gelden voor het doen van praktijkgericht onderzoek, het Brancheprotocol Kwaliteitszorg Onderzoek. Door kwaliteitszorg slim in te richten zijn we continu visiteerbaar. We onderschrijven de Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit.
Contact
Heb je een onderzoeksvraag, loop je tegen een specifiek probleem, ben je benieuwd naar de mogelijkheden van specifieke materialen of nieuwe technologieën of wil je juist de gebruiker beter begrijpen? Neem dan eens contact met ons op.