Samenwerkingsvormen en kwaliteitswaarborging
Ons onderzoek vindt plaats in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, publieke organisaties het onderwijs. We maken goede afspraken over wat we van elkaar kunnen verwachten op het moment dat we kansen zien om samen te werken.
Verschillende vormen van samenwerking zijn mogelijk
Dit kan variëren van een eenmalige informatiesessie tot een meerjarig onderzoeksproject. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.
Is jouw bedrijf of organisatie gericht op een van onze onderzoeksthema's? En ben je geïnteresseerd in deelname aan onderzoek dat bijdraagt aan onze onderzoeksgebieden? Neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen benaderen wanneer we deelnemers zoeken.
Binnen ons lectoraat is er ruime ervaring op het gebied van thermoplastische composieten. Heb je hulp nodig bij je onderzoek? Neem dan contact met ons op.
In ons thermoplastisch composietenlab is er de mogelijkheid om de volledige productiecyclus op kleine maar industriële schaal na te bootsen, specifiek voor uw product of toepassing: van materiaal tot halffabricaat, tot het verwerken, recyclen én het karakteriseren en doorrekenen van het materiaal.
Samenwerkingen
Het lectoraat Lichtgewicht Construeren is buiten Saxion ook bekend als het ThermoPlastic composites Application Center (TPAC), waar de verbinding tussen de hogeschool en de industrie gemaakt wordt door middel van praktijkgericht industrieel onderzoek.
TPC NL, het Smart Industry Fieldlab voor Thermoplastische Composieten, is een samenwerking tussen het lectoraat Lichtgewicht Construeren (TPAC) en het ThermoPlastic composites Research Center (TPRC), met als doel om thermoplastische composieten toepasbaar te maken voor de lokale en (inter)nationale industrie en zo hun economische impact te vergroten.
Het lectoraat Lichtgewicht Construeren werkt samen met het TPRC consortium, waar in samenwerking met universiteiten fundamenteel onderzoek wordt gedaan naar thermoplastische composieten. De samenwerking tussen academisch en praktijkgericht onderzoek vergroot de effectiviteit van beide onderzoekscentra.
Samenwerken of vragen?
Benieuwd wat thermoplastische composieten voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!
Subsidiemogelijkheden
Er zijn diverse subsidies beschikbaar voor het praktijkgerichte onderzoek dat wij uitvoeren.
Een KIEM aanvraag biedt de mogelijkheid om een verkennend onderzoek uit te voeren met een doorlooptijd van maximaal 1 jaar. Er wordt een in-kind bijdrage van de MKB-partner gevraagd. Dat houdt in dat er uren worden gemaakt op het project door de MKB-partner. Daarnaast zullen onze onderzoekers actief aan de slag gaan.
Een RAAK-aanvraag is een omvangrijker 2-jarig onderzoek met minimaal 6 MKB partijen (RAAK-MKB) of publieke partijen (RAAK-Publiek). Er wordt een in-kind bijdrage van de MKB-partner gevraagd. Dat houdt in dat er uren worden gemaakt op het project door de private of publieke partners. Daarnaast zullen onze onderzoekers actief aan de slag gaan.
TechForFuture is het expertisecentrum voor praktijkgericht onderzoek in High Tech Systems and Materials. Dit expertisecentrum wordt gevormd door Saxion met Windesheim.
Er wordt hierbinnen onderzoek gedaan naar sleuteltechnologieën die breed inzetbaar zijn om nieuwe oplossingen voor het bedrijfsleven en de maatschappij mogelijk te maken. Binnen TechForFuture kunnen projecten worden ingediend en uitgevoerd.
Naast de diverse subsidiestromen, kunnen we ook betaalde onderzoeksopdrachten uitvoeren die binnen onze expertise vallen, bijvoorbeeld voor een kleine opdracht met een specifieke focus.
Binnen Europa zijn er ook nog diverse subsidiemogelijkheden voor MKB-bedrijven in de productiesector. Zo zijn er bijvoorbeeld de Eurostars, EFRO, Interreg en Horizon programma’s waarbinnen er met Europese partijen samengewerkt kan worden.
Kwaliteit van ons onderzoek
Kwaliteit staat bij Saxion hoog in het vaandel. Gezamenlijk werken we aan een sterke kwaliteitscultuur, gebruikmakend van breed gedragen en werkbaar instrumentarium en gefaciliteerd door kwaliteitszorgmedewerkers specifiek voor onderzoek. We kijken naar dat wat goed gaat en hoe we dat verder kunnen benutten. Zo ondersteunt kwaliteitszorg de inrichting en uitvoering van praktijkgericht onderzoek met impact. We hanteren hierbij de landelijke standaarden die gelden voor het doen van praktijkgericht onderzoek, het Brancheprotocol Kwaliteitszorg Onderzoek. Door kwaliteitszorg slim in te richten zijn we continu visiteerbaar. We onderschrijven de Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit.