Saxion_77429.jpg
Deeltijd

Werken aan herstel bij verwardheid

Mensen die verward gedrag vertonen, zien we overal om ons heen. Sommigen worden agressief en zwerven op straat en anderen gedragen zich vreemd en zijn moeilijk benaderbaar. Hoe maak je nu contact met zo'n persoon? Hoe bied je hem of haar de juiste hulp aan? En welke interventies kunnen van toepassing zijn? Wanneer je graag mensen die afwijkend gedrag vertonen wilt helpen in hun herstelproces, is deze module zeer geschikt. Vanuit de visie van de Nieuwe GGZ, leer je herstelgericht te werken met personen met verward gedrag. Tijdens de module zet je jouw ervaring in, bevorder je zelfmanagement en leer je preventief werken door het opstellen van een signaleringsplan.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze module is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen. Belangstelling? Vul onderstaande formulier in.

  • Type

    Module

  • Start

    September

  • Vakgebied

    Medisch & Paramedisch

  • Duur

    9 weken

  • Prijs

    € 725,00

  • Plaats

    Enschede

  • Lesdagen

    Enschede (maandag)

Ben je er klaar voor?

Voordat jij start met de module is het belangrijk dat je aan de (aanvullende) toelatingseisen voldoet, zoals een relevante praktijkomgeving.

Check hier de toelatingseisen

Wat kun je straks?

  • Je brengt op herstelgerichte wijze het leven van een zorgvrager en diens omgeving in kaart en formuleert een preventieve vraag. 
  • Je inventariseert de krachten en hulpbronnen van en met de hulpvrager en diens omgeving Je reflecteert op je handelen. 
  • Je inventariseert de triggers/risicofactoren van en met de hulpvrager en de omgeving. Je reflecteert op je handelen. 
  • Je stelt preventieve interventies vast met de zorgvrager en de omgeving. 

Hierdoor toon je aan dat je de leeruitkomst behaald hebt: "De hbo-professional inventariseert het gedrag en mogelijkheden bij een persoon met verward gedrag en stelt op basis daarvan preventieve en herstelgerichte interventies vast."

Wat is modulair onderwijs bij Saxion?

Deze module is een onderdeel van het deeltijdonderwijs. In 9 of 18 weken rond je een module af waarna je als student studiepunten en als cursist een certificaat ontvangt. Die certificaten zijn inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor- of Associate degree-opleiding bij Saxion Parttime School.

Meer over modulair onderwijs

Inhoud

Deze module kent acht wekelijkse bijeenkomsten en een consult. We starten met een introductie van de thematiek, de op te leveren producten en de planning. Voorafgaand aan de bijeenkomsten bestudeer je literatuur, kennisclips en websites en werk je aan opdrachten. Dit betekent bijvoorbeeld dat je in je eigen beroepspraktijk gaat werken aan het opstellen van een signaleringsplan met een persoon met verward gedrag. Tijdens de bijeenkomsten worden afwisselende werkvormen toegepast. Je bespreekt tijdens de bijeenkomsten de opdrachten, vergelijkt de uitkomsten met medestudenten en je krijgt en geeft feedback via de digitale leeromgeving. De docent geeft verdiepende uitleg over de onderwerpen en je kunt de docent vragen stellen.  

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je wordt individueel beoordeeld op een porfolio met daarin een signaleringsplan, een verslag van het proces van het maken ervan samen met een persoon met verward gedrag, en een kritische reflectie op je eigen handelen. Na het met goed gevolg behalen van de toets ontvang je als student 5 EC en als cursist een hbo-certificaat. 

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De module wordt verzorgd door Saxion Parttime School. Als je de module volgt in Enschede, dan zijn de bijeenkomsten op de maandag. Als je de module volgt in Deventer, dan zijn de bijeenkomsten op dinsdag. Elke bijeenkomst is 90 minuten. De groep bestaat uit maximaal 28 deelnemers.

Kosten

Bij de genoemde kosten voor deze module zijn alle bijeenkomsten en twee toetskansen inbegrepen. Mocht je de module niet in één keer behalen, dan kun je in het opvolgende kwartiel deelnemen aan een herkansingsmogelijkheid voor de toets. De kosten voor aanschaf van literatuur zijn niet bij de module-prijs inbegrepen.

Heb je aanvullende vragen over kosten? Neem dan gerust contact met ons op via: 088 - 019 9160 of [email protected].

Toelating en aanmelden

Toelating

Deze module is op hbo-niveau. Deze module hoort bij de Minor Verwarde Personen, die bestaat uit VVPK01, VVPK02, VVPK03, VVPK06 en VVPK05. Het is aan te bevelen om module 19 (Psychopathologie) voor aanvang van deze module met een voldoende afgerond te hebben. Of de e-learning van GGZ Ecademy Psychopathologie te hebben voltooid met een voldoende. Verder is basiskennis over de geestelijke gezondheidszorg van belang om deze module te kunnen volgen. Er zijn geen specifieke toelatingseisen vanuit de bacheloropleidingen HBO-V, Social Work of Toegepaste Psychologie. Als je student bent van een andere opleiding dien je voldoende voorkennis over communicatie en psychopathologie te hebben. Dit stel je vast in overleg met de coördinator van de minor ‘Verwarde Personen’, neem tijdig contact op met deze coördinator. Een relevante praktijkomgeving op hbo-niveau is essentieel voor het afronden van bovengenoemde beroepsproducten en opdrachten. Dat kan je eigen baan/werk zijn. Mocht je niet werkzaam zijn in een voor deze module relevante omgeving, dan moet je afspraken maken met een bedrijf of instelling voor een relevante praktijkomgeving. Nadere informatie hierover kun je opvragen bij Saxion Parttime School. 

Aanmelden

Om je aan te melden als cursist voor deze module, klik je op de aanmeldbutton. Om de module te volgen als student, bijvoorbeeld als onderdeel van je Vrije Keuzeruimte, doorloop je de procedure die bij de Vrije Keuzeruimte van Saxion Parttime School vermeld wordt. Bespreek je mogelijke deelname met je studiecoach.

Deze module is onderdeel van deze opleidingen