Jouw toekomst
Met je ingenieursdiploma Biomechanical Engineering betreed je een high-tech en innovatief vakgebied. Je bevindt je direct in het hart van de Nederlandse medische productontwikkeling: Twente ontwikkelt zich als één van de grote regio's hierin.
- Baan op niveau 89%
vindt binnen 1,5 jaar een baan op niveau
* deze feiten zijn van de opleiding Werktuigbouwkunde - Doorstuderen 25%
studeert door na afronden van deze opleiding
- Goede start 78%
vindt een baan binnen het vakgebied
- Startsalaris €2.853
bruto, op basis van 39 uur per week
Welk beroep kun je kiezen met een Biomechanical Engineering-opleiding?
Kies je voor de studieroute Biomechanical Engineering, dan weet je zeker dat je snel een baan vindt die bij je past. Het bedrijfsleven staat namelijk te springen om mensen met jouw kennis. Een groot deel van de studenten Biomechanical Engineering zal bij het diploma al een baan hebben. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:
Als tekenaar-constructeur werk je een idee verder uit naar een gedetailleerd 3D-ontwerp, met behulp van een 3D-tekenpakket.
Als biomechanical engineer maak je de ontwerpen en berekeningen voor uiteenlopende projecten.
Als medisch productontwikkelaar in de biomechanical engineering ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten. Je vertaalt de wensen van de klant naar een ontwerp. Met dat ontwerp bepaal je uiteindelijk de haalbaarheid, kosten en looptijd van het project.
Als technisch adviseur adviseer je klanten (bedrijven) over systemen. Niet alleen over de aanschaf, maar ook over de ontwikkelingen en het in gebruik nemen daarvan.
Als projectleider werk je samen met het projectteam dagelijks aan complexe projecten. Je bewaakt de voortgang van projecten en geeft leiding aan het projectteam.