Studie-inhoud
Tijdens de studie Biomechanical Engineering krijg je naast basisvakken als (bio-)mechanica en materiaalkunde ook vakken over het ontwerpen en produceren van producten, programmeren, kostenberekeningen en persoonlijke ontwikkeling.
- Contactmomenten 20 uur
per week
- Zelfstudie 20 uur
per week
- Extra kosten (jaarlijks) €1300
voor lesmateriaal en excursies
HET EERSTE JAAR
Technische en anatomische basiskennis praktisch toepassen
In het eerste studiejaar volg je de basisvakken: (bio-)mechanica, anatomie, stromingsleer, programmeren, materiaalkunde en productietechniek. De kennis die je opdoet in de basisvakken gebruik je in de projecten waaraan je werkt tijdens de studieroute Biomechanical Engineering. In deze projecten oriënteer je je ook op het beroep van de biomechanical engineer. Dat doe je onder andere via bedrijfspresentaties en bedrijfsbezoeken.
Studiebelasting
- 50% Theorie
- 40% Praktijk- en groepsopdrachten
- 10% Studieloopbaanbegeleiding
-
(Bio-)Statica
-
Stijfheid en Sterkte
-
Tekenen en construeren
-
Materialen & Productietechnieken
-
Non-ferro materialen en productie voor BME
-
Anatomie
-
Programmeren
-
Stromingsleer
-
Projecten
Meer over de studieopbouw?
Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.
Open de StudiegidsHET TWEEDE JAAR
Theoretische verdieping die je gebruikt bij projecten
In het tweede jaar leer je over materiaalkunde, automatisering, regeltechniek en biodynamica. De kennis uit deze vakken pas je ook dit jaar weer toe in een aantal projecten op het gebied van ontwerpen, productietechniek en programmeren.
- Biodynamica
- Materiaalkeuze
- Automatisering & Robotica
- Aandrijftechniek
- Wiskundige modelvorming
- Regeltechniek
- Warmteoverdracht
- Bewegingsleer
- Projecten
HET DERDE EN VIERDE JAARDeze jaren deel je zelf in
Het derde en vierde jaar deel je zelf in met een stage, minor, Smart Solutions Semester en afstuderen. Tijdens Smart Solutions werk je samen met studenten van andere opleidingen aan een ontwerp- of onderzoeksopdracht. Het laatste halfjaar van je opleiding Biomechanical Engineering ga je aan de slag met een biomechanische afstudeeropdracht. Dit doe je bij een bedrijf.
Bachelor of Science (BSc)
Vaak beginnen afgestudeerden als ontwerper en groeien binnen enkele jaren door binnen het bedrijf. Je mag de titel Bachelor of Science voeren.