Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers)
Studentenleven

Column: tips en tricks voor bijbaantjes in de zomer

Kiki Hannink.jpeg
Kiki Hannink Leestijd Minuten

De zomer is een heerlijke tijd. Je hebt vrij van school en tijd om leuke dingen te doen. Veel van deze dingen kosten helaas wel geld. Daarom tip ik baantjes zodat je in de zomer een zakcentje kunt verdienen en toch leuke ervaringen op kunt doen!

Leuke bijbaantjes 

Er bestaan tal van verschillende baantjes. Bijbanen waar vooral in de zomer vraag naar is? Werken in een ijssalon, dat heb ik zelf ook drie seizoenen gedaan en is echt heel leuk. Alle mensen die aan je balie komen zitten lekker in de vakantiemodus. Of ga bijvoorbeeld werken op een camping of vakantiepark in de buurt. Hier moeten tal van verschillende werkzaamheden uitgevoerd worden, van animatie en schoonmaakwerk tot frituren in de cafetaria. Heb je nog een lege agenda deze zomer? Overweeg dan eens om een heel seizoen op een camping te werken. Bijvoorbeeld aan de andere kant van het land, op de eilanden of ga zelfs naar het buitenland zoals Italië of Frankrijk. 

Werk zoeken 

Voor ik verder ga met leuke ideeën van bijbanen, is het misschien handig om te benoemen hoe je zo’n baan vindt. Je kunt je natuurlijk aanmelden bij een uitzendbureau of zelf via het internet zoeken. Een andere aanpak is zelf oproepjes plaatsen, bijvoorbeeld op LinkedIn of andere social media. Of als je al een specifiek idee hebt waar je wilt werken, ga er dan eens zelf langs en bied aan dat je er wel zou willen werken. Door zelf initiatief te nemen, laat je zien dat je gemotiveerd bent en kun je zelf een job uitzoeken die aan jouw eisen voldoet. 

Flexibele bijbaantjes 

Als student is het erg fijn als je een baan hebt waar je vooral kunt werken wanneer het jou uitkomt. Soms ben je druk met school en dan wil je geen vaste verplichtingen hebben. Flexibele bijbaantjes vind je bijvoorbeeld door te werken op evenementen. Er zijn tal van organisaties waar je je kunt aanmelden om te werken tijdens bruiloften in de catering of achter de bar tijdens festivals. Zo combineer je meteen feestjes met geld verdienen. Vaak kun je ook zelf aangeven met wie je dit doet, dus meld je aan met vrienden en beleef ontelbaar veel feestjes terwijl je ook nog eens geld verdient. 

Zelf heb ik goede ervaringen met werken in een verpleeghuis. Zo omgeef je je eens met mensen die je normaal niet vaak spreekt.

Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers)
Kiki Hannink geeft tips over leuke, waardevolle en interessante bijbanen

Leerzaam werk 

Persoonlijk ben ik van mening dat je bij elke bijbaan iets nuttigs leert. Of het nou mensenkennis is of daadwerkelijke vakkennis maakt daarin niet zo veel uit. Zelf heb ik goede ervaringen met werken in een verpleeghuis. Zo omgeef je je eens met mensen die je normaal niet vaak spreekt. In mijn omgeving zijn er ook veel mensen die auto’s afleveren of pakketjes bezorgen. Zij hebben na het behalen van hun rijbewijs op deze manier snel veel rijervaring opgedaan. Misschien is er iets wat je graag wil leren of waarin je beter wil worden. Zoek dan juist een bijbaantje waarin je deze kwaliteiten verder kunt ontwikkelen. 

Leuke ervaring 

Het vinden van een leuk en flexibel bijbaantje in de zomer kan een geweldige manier zijn om niet alleen wat extra geld te verdienen, maar ook om nieuwe ervaringen op te doen en je vaardigheden te ontwikkelen. Of je nu kiest voor een traditioneel baantje of iets meer ongebruikelijks, er zijn volop mogelijkheden om van je zomervakantie een leerzame en plezierige tijd te maken. Ga op zoek, toon initiatief, en geniet van je zomer terwijl je nieuwe avonturen beleeft! 

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Elcin Coraklar Studentenleven

Afscheidscolumn Elçin: 'Verlies nooit het vuur in je'

17 juli 2024
Elcin Coraklar Onderwijs

Column: je diploma is een mijlpaal, niet het eindpunt

05 juni 2024
Toegang zonder toezicht Organisatie

Opinie: Toegang zonder toezicht