Bekendmaking winnaars Saxion Ondernemers Award en Afstudeerprijs 2024
Persbericht

Bekendmaking winnaars Saxion Ondernemers Award en Afstudeerprijs 2024

Leestijd Minuten

Gisteren opende hogeschool Saxion het nieuwe hogeschooljaar. Tijdens deze opening werden ook twee bijzondere prijzen aan studenten uitgereikt: de Saxion Ondernemers Award en de Afstudeerprijs.

Saxion Ondernemers Award: voor de studentondernemer die het verschil maakt 

Dit jaar stonden er drie vrouwelijke ondernemers  in de finale: Laury Wissink (student Fashion & Textiles Technologies) met haar kledinglabel ‘Laury Contour’, waarmee ze zelf body’s ontwerpt en verkoopt; Tara Ferwerda (student Hotel Management) met haar bedrijf ‘Core Connection’, dat zich richt op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl; en Claudia Lubbersen (student Bedrijfskunde) met haar onderneming ‘Pasper’, dat duurzame producten zoals warmwaterkruiken en koeldekens ontwikkelt, waarmee mensen op energiezuinige wijze warm of koel blijven. 

Het publiek en de jury kozen uiteindelijk Claudia Lubbersen als winnares van de Saxion Ondernemers Award 2024. Met de cheque van € 10.000 wil zij haar bedrijf internationaal uitbreiden naar Amerika. De producten van Pasper zijn al binnen heel Europa te koop. 

Saxion Afstudeerprijs 

De Saxion Afstudeerprijs werd dit jaar toegekend aan vier studenten met uitzonderlijke afstudeerprojecten. De eerste prijs ging naar Ton van Dijk (Mechatronica), die zijn opleiding met een tien afrondde. Hij ontwikkelde een autonome robot voor bodemonderzoek, een technologie die kan bijdragen aan vruchtbare landbouwgrond. Ton ontving een cheque van € 1.500, uitgereikt door CvB-lid Timo Kos. 

Jade Tuitert (Toegepaste Psychologie) won de tweede prijs met haar scriptie ‘Terug naar het werk met NAH’. Ze ontwikkelde een methodiek om mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) te helpen bij hun re-integratie op de arbeidsmarkt. Haar methode wordt al breed toegepast en zij ontving een prijs van € 1.000. 

De derde prijs werd gedeeld door twee studenten. Sander Oldert-Van der Lecq (Interior Design & Styling) ontwierp een vernieuwend retail concept voor Easy Toys, met een sterke focus op zowel de winkelinrichting als de productpresentatie. Floris Jan Bruggink (Archeologie) deed onderzoek naar twee panden in Deventer en ontwikkelde een nieuwe methode voor 3D-modellering. Zijn methode is inmiddels opgenomen in de Nederlandse standaard voor archeologisch onderzoek. Beide studenten ontvingen een prijs van € 750.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen

Ondernemerschap

Schoon in een handomdraai: Faik bedacht de ‘AquaBooster’ tijdens zijn studie

26 september 2024
Natasja Kroeze_header2.jpg Ondernemerschap

Van pitch naar prototype: met deze ‘serious play’ app winnen kind én podotherapeut

19 september 2024
Ondernemerschap

Van ‘leuke handel’ naar winnaar Saxion Ondernemers Award 2024