podcast SAST.jpeg
Organisatie

Lectoraat Sustainable Areas and Soil Transition maakt podcast met Programma Afbouw Nazorg

Profielfoto Marleen Nijkamp
Marleen Nijkamp Leestijd Minuten

Lectoraat SAST heeft samen met het Programma Afbouw Nazorg een 3-delige podcastserie uitgebracht. In deze podcastserie Toekomstbestendige nazorg: Ontwikkelen van verontreinigde terreinen bespreken professionals Bodem en RO (ruimtelijke ordening) met elkaar hoe nazorglocaties maatschappelijk beter kunnen worden benut.

In de eerste aflevering gaan Martijn van Houten (directeur Bodembeheer Nederland) en Tim Grotenhuis (adviseur bodemverontreiniging en ruimtelijke ontwikkeling) onder leiding van Geert Roovers (Lector Saxion) en adviseur Antea group met elkaar in gesprek. Wat is toekomstbestendige nazorg? Welke technieken hebben we daarvoor en wie is verantwoordelijk? Over dit en nog veel meer gaat dit gesprek.

In de tweede aflevering ging Geert Roovers in gesprek met Jessica Thomas, (hoofd Bodemzorg bij Afvalzorg) en Jesse Wijnen, (Architect, stedenbouwkundig ontwerper en docent-onderzoeker bij Saxion). In deze podcast staat stedenbouwkundig ontwerp centraal. Hoe grijpen stedenbouwkundig ontwerp en nazorg in elkaar? Hoe kan het ontwerp bijdragen aan het afbouwen van nazorg? En wat is de rol van het programma Afbouw Nazorg hier dan in?

In de derde en laatste aflevering uit deze reeks gaan Arjan Bleesing (adviseur bij Stepforward) en Milan Bergh (ontwerper bij Apto en onderzoeker bij de Hogeschool Rotterdam) onder leiding van Geert Roovers met elkaar in gesprek. In deze aflevering staat de rol van ontwikkelaars centraal. Wanneer is bodemverontreiniging een probleem en wanneer juist een kans voor ontwikkeling? Welke factoren bepalen dat? Welke rol spelen vertrouwen in elkaar en begrip voor elkaars belangen hierbij? Over dit en nog veel meer gaat dit gesprek.

Wil je naar aanleiding van de podcast reageren, mail dan naar info@afbouwnazorg.nl We zijn benieuwd naar jullie reacties. 

Luister hier de afleveringen. 

Podcast Toekomstbestendige Nazorg

Het Programma Afbouw Nazorg wil afbouwinitiatieven zodanig versnellen en uitbreiden dat in 2030 alle niet-noodzakelijke nazorg is afgebouwd. Ook wil het programma bijdragen aan betere benutting van nazorglocaties voor maatschappelijke opgaven, zoals woningbouw en energietransitie. Deze podcast is bedoeld voor iedereen die in dit werkveld werkzaam is.

Luister hier
podcast SAST.png
Profielfoto Marleen Nijkamp

Marleen Nijkamp

Gerelateerde artikelen

expositie gewas-product, vlas en hennep Organisatie

Gewas-product expositie bij BBT: kansen voor biobased (ver)bouwen in beeld

26 september 2024
sast afb 3 nieuwsbericht.png Organisatie

Lectoraten bundelen krachten op het snijvlak van HR en bodem

26 september 2024
sast optie 3.jpg Organisatie

City Deal Tijdloze Grachten houdt grachten, bruggen en kades in leven