Jouw toekomst

Het beroep van verpleegkundige houdt veel meer in dan alleen het verplegen van mensen. Je overlegt, adviseert en maakt afspraken over de zorg waarvoor jij verantwoordelijk bent. Dit doe je samen met zorgverleners uit andere disciplines, de zorgvrager en zijn directe omgeving. Ook neem je initiatieven en draag je bij aan kwaliteitsverbeteringen en innovatie.

Beroepen voor verpleegkundigen

Geef topklinische zorg in het ziekenhuis of werk als verpleegkundige in de thuiszorg. Ook kun je aan het werk bij psychiatrische instellingen, de psychiatrische thuiszorg of in een wijkteam met andere professionals. Werken in de gehandicaptenzorg, verslavingszorg, gevangenis of als research verpleegkundige behoort ook tot de mogelijkheden. Indien je de OK-route hebt gevolgd, kan je ook als operatie-assistent of anesthesiemedewerker aan de slag.

Een oud-student aan het woord

Verpleegkundige opleiding

Baankans

De arbeidsmark ziet er ontzettend goed uit en gezien de grote vraag naar goede verpleegkundigen zal dit percentage alleen maar verder stijgen. De huidige stand van zaken:

Verpleegkunde (hbo-v) 65%
Verpleegkunde Gezondheid & Technologie 63%
Social Work 74%

Bron: Studie in Cijfers. Deze data is op basis van een landelijke vergelijking en wordt opgebouwd gedurende de jaren dat de opleiding bestaat. Relatief nieuwe studies hebben daardoor minder of onvoldoende data om de baankansen volledig in te kunnen schatten.

Hbo verpleegkunde

🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!

Doorstuderen of specialiseren

Wat dacht je van een hbo-masteropleiding Master Advanced Nursing Practice, Master Health Care & Social Work van Saxion of een universitaire master Verplegingswetenschappen? 

Daarnaast kun je na de opleiding ook specialiseren. Hierbij moet je denken aan specialisaties zoals intensive care, de kinderverpleging of bijvoorbeeld de ambulance. Als je wilt werken als ambulance verpleegkundige heb je wel een extra specialisatie nodig, bijvoorbeeld intensive care, anesthesiologie of spoedeisende hulp.