Diversiteit
Saxion wil een organisatie zijn die diversiteit, talenten en vermogens van medewerkers en studenten optimaal inzet: nu en in de toekomst. Onder diversiteit verstaan we alle aspecten waarop mensen van elkaar kunnen verschillen. De zichtbare dingen – zoals leeftijd en huidskleur – en de minder zichtbare dingen als culturele en sociale achtergrond, seksuele oriëntatie, afstand tot de arbeidsmarkt, competenties en werkstijlen. Vaak wordt onderschat hoeveel moeite deze groepen moeten doen om zich geaccepteerd te voelen en zichzelf te kunnen zijn.
Alle artikelen over Diversiteit
Cecille over Paarse Vrijdag bij Saxion: ‘Jij hoort hier in deze wereld, anders was je er niet geweest’
Een paarse trui, broek, sjaal of misschien een klein accent op je kleding: op 13 december is het Paarse Vrijdag en kun je bij Saxion je solidariteit tonen met alle lhbtqia+’ers in onze community. 💜 In Nederland bestaat Paarse Vrijdag sinds 2010, geïnspireerd op Spirit Day in de Verenigde Staten: een dag tegen het pesten van lhbtqia+ jongeren. Veel onderwijsinstellingen doen mee. Ook Saxion, in Apeldoorn, Deventer en Enschede. Zo is ons Epy Drost-gebouw paars verlicht. Saxion-medewerker Cecille Plomp vertelt over het belang van Paarse Vrijdag én wat deze dag voor haar persoonlijk betekent.
Regenboogdagen Enschede 2024
In het kader van Coming Out day staat diversiteit van vrijdag 11 oktober tot zondag 20 oktober in de schijnwerpers in Enschede. Ook Saxion blijft niet achter: het Epy Drost-gebouw kleurt deze week als een regenboog. Er zijn daarnaast diverse activiteiten. We lichten er twee voor je uit in dit bericht.
De Saxion Kunstprijs: ‘zien wat er leeft in de maatschappij’
De Saxion Kunstprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een jonge, talentvolle kunstenaar die is opgeleid in Oost-Nederland. Maar hoe kies je als jury een winnaar? Waar let je op als de drie genomineerden allemaal een uniek verhaal te vertellen hebben? Om dat te ontdekken gaan we vandaag in gesprek met twee van de juryleden: student Toegepaste Psychologie Mathijs Fokkema en associate lector Social Work Monique Engelbertink: “Kunst is een andere taal, die meer tot je verbeelding spreekt.”