Innovatief en Effectief Onderwijs
Het lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs (IEO) onderzoekt, begeleidt en adviseert bij het ontwerpen en evalueren van onderwijsleerprocessen in het hoger beroepsonderwijs. Onderzoeksthema’s zijn innovatief onderwijs, studentsucces en blended leren. In al onze onderzoeken kijken we altijd naar wat dit betekent voor de leeromgeving, de student én de docent.
Onze expertises
Werken aan studentsucces
Ons onderzoek is altijd praktijkgericht, waarbij de samenwerking met praktijkpartners centraal staat. Resultaat van ons onderzoek is praktijkgerichte kennis, veelal in de vorm van ontwerp- en werkzame principes.
Begeleiden
Wij trekken graag samen op met praktijkpartners (bijvoorbeeld docenten, teamleiders, onderwijskundigen of werkveldprofessionals) en begeleiden hen bij onderwijsonderzoek, -ontwerp, of -innovatie.
Valoriseren
Wij vertalen onze onderzoeksresultaten in praktische producten en publicaties, geven lezingen en workshops, en adviseren praktijkpartners bij het ontwerpen en uitvoeren van onderwijs.
Vragen?
Neem contact op:
Irene Visscher-Voerman
Onze focus
We starten vanuit een vraag van onze praktijkpartners, gerelateerd aan één van de onderzoeksthema’s. En bepalen daarna de samenhang met de andere thema’s.
Innovatieve leerarrangementen
Ons lectoraat focust zich op innovatieve leerarrangementen, waarbij authentieke vraagstukken centraal staan, omdat deze het onderwijs actueel houden en studenten effectief helpen voorbereiden op een dynamische arbeidsmarkt. Bovendien creëren ze waardevolle mogelijkheden voor samenwerking met maatschappelijke partners en dragen ze bij aan voortdurende ontwikkeling van professionals.
Studentsucces
Ons lectoraat legt de focus op studentsucces, met aandacht voor het welzijn en de persoonlijke, professionele ontwikkeling van studenten tijdens de opleiding. Deze focus komt voort uit het besef dat studentsucces essentieel is voor de effectiviteit van het onderwijs.
Blended leren
Ons lectoraat richt zich op blended leren, om aan te sluiten bij hedendaagse onderwijsontwikkelingen. Deze benadering verrijkt de leerervaring van studenten, bevordert de leerresultaten en maakt het onderwijs flexibeler.
De toevoeging van de inzichten en expertise van het lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs aan onze activiteiten bij het TLC verhoogt de kwaliteit en impact van ons werk. Samen bereiken we meer, wat resulteert in rijker en effectiever onderwijs voor iedereen.
Hoe kunnen we samenwerken?
Ben je benieuwd naar onderzoeken rond studentsucces en studentenwelzijn? Wij delen graag onze inzichten. Neem contact met ons op via [email protected]
Wil je jouw onderwijs verder flexibiliseren waarbij je optimaal gebruik maakt van digitale mogelijkheden? We denken graag mee. Neem gerust contact met ons op via [email protected].
Ben je geïnteresseerd in innovatieve arrangementen die het leren van studenten nog beter kunnen ondersteunen? Neem gerust contact met ons op via [email protected].
Laten we samen naar een oplossing zoeken
Lees meerOnze partners
Het lectoraat werkt samen met verschillende partners. Naast de partners in de lijst hieronder, werken wij ook samen met de Saxion OnderwijsInnovatie Hub.
Onze onderzoekers
Irene Visscher-Voerman
Lector Innovatief en Effectief Onderwijs
06 - 8279 9569 [email protected] Profiel LinkedInRosalien van der Meer
Docent/onderzoeker, Course Director MEL
06 - 5752 0787 [email protected] LinkedInSamenwerking lectoraat, werkveld en onderwijs
Door samenwerking met docenten hebben we een indirecte link met veel Saxion-opleidingen. We zijn betrokken bij het onderwijs voor honors studenten en bij het Smart Solution Semester. Daarnaast verzorgen meerdere lectoraatsmedewerkers onderwijs in de Masteropleiding Educational Leadership.
Het lectoraat is betrokken bij de volgende opleidingen
Afstudeeropdrachten
Het lectoraat biedt niet (standaard) afstudeeropdrachten aan. Ben jij student, en heb je een suggestie voor een afstudeeropdracht? Laat het ons dan vooral weten. Wellicht kun jij alsnog je afstudeeropdracht bij ons doen. Neem contact met ons op en deel je voorstel via: [email protected].