Deeltijd Hbo Bachelor
Enschede, Deventer  Woensdag 18.15-21.15 uur (Enschede en Deventer)
Circa 15 uren per week

Lijkt het jou een uitdaging om jongeren of volwassenen les te geven? Ben jij deskundig in een vak (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Economie, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Wiskunde, Techniek, Scheikunde, Biologie, Maatschappijleer, Beeldende vorming, Verzorging/Gezondheidskunde, Verzorging/Huishoudkunde, Natuurkunde) dat je graag wilt overbrengen aan anderen, maar heb je nog geen didactische vaardigheden? Dan is de Tweedegraadslerarenopleiding (deeltijd) van Saxion iets voor jou. In twee jaar tijd ontwikkel jij je tot een deskundig en bevoegd docent voor het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs.

Wat kun je straks?

  • Je mag je zelfstandig lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo en vwo en het middelbaar beroepsonderwijs
  • Je bent deskundig en bevoegd

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!

Tijdens je studie

De opleiding bestaat uit drie componenten: vakinhoud, pedagogische en (vak)didactische competenties en praktijk (stage).

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Voor toelating dien je in het bezit te zijn van een vakinhoudelijk relevant hbo- of universitair getuigschrift. Daarnaast bieden we trajecten op maat voor zij-instromers, bedoeld voor onbevoegde docenten die al lesgeven.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De opleiding is een geaccrediteerde bacheloropleiding die door Saxion Next wordt aangeboden. Het collegegeld is hoger dan het wettelijk collegegeld.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Met twee hbo-diploma’s vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Met een diploma voor tweedegraadsdocent op zak heb je immers een ruime bevoegdheid. Je mag lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo/vwo en in het mbo. Het voortgezet onderwijs heeft behoefte aan breed inzetbare docenten. Tweedegraadsbevoegde docenten met een pabo-achtergrond kunnen heel goed in deze behoefte voorzien.