Tweedegraadslerarenopleiding

Deeltijd Hbo Bachelor
Deventer  Woensdag 18.15 - 21.15 uur
Circa 12 Uren per week

Lijkt het jou een uitdaging om jongeren of volwassenen les te geven? Ben jij deskundig in een vak (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Economie, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Wiskunde, Techniek, Scheikunde, Biologie, Maatschappijleer, Beeldende vorming, Verzorging/Gezondheidskunde, Verzorging/Huishoudkunde, Natuurkunde) dat je graag wilt overbrengen aan anderen, maar heb je nog geen pedagogische vaardigheden? Dan is de Tweedegraadslerarenopleiding (deeltijd) van Saxion iets voor jou. In ongeveer twee jaar tijd ontwikkel jij je tot een deskundig en bevoegd docent voor het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs.

Wat kun je straks

  • Je mag je zelfstandig lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo en vwo en het middelbaar beroepsonderwijs
  • Je bent deskundig en bevoegd

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!

Tijdens je studie

De opleiding onderscheidt drie componenten: vakinhoud, pedagogische en (vak)didactische competenties en praktijk (stage). De opleiding zelf richt zich op de verdere ontwikkeling van de pedagogische en (vak)didactische bekwaamheden. Je ontwikkelt je van vakmens tot vakdocent.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Voor toelating dien je in het bezit te zijn van een vakinhoudelijk relevant hbo- of universitair getuigschrift. Voor onbevoegde docenten die al lesgeven (zij-instromers) hebben we ook trajecten op maat. Ook dan moet je een relevante hbo- of wo-opleiding en een geschiktheidsverklaring van een erkend assessmentbureau hebben.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De opleiding is een geaccrediteerde bacheloropleiding die door Saxion Next wordt aangeboden. Het collegegeld wijkt daarom af van het wettelijk collegegeld.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Met twee hbo-diploma’s vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Met een getuigschrift van een tweedegraadslerarenpleiding op zak heb je immers een tweede beroepskwalificatie. De perspectieven zijn goed.